Elegante lettertypen #Trend2021

Elegante lettertypen #Trend2021

Het oude geloof om schreefloze lettertypen te gebruiken als de meest gebruikte lettertypestijl voor webdesign is met de tijd aan het veranderen. Sans serif-lettertypen zijn inderdaad altijd geliefd geweest bij webontwerpers vanwege hun gestroomlijnde leesbaarheid en eenvoudige structuur.

Snel vooruit naar 2021: schermformaten en resoluties zijn groter en duidelijker dan ooit. In tegenstelling tot hun “verouderde” voorgangers, zoals CRT-monitoren uit de jaren 80, zijn de schermen waarvoor we nu ontwerpen uitnodigender voor gedecoreerde, zwaardere serif-lettertypen. Grotere schermen zorgen er bijvoorbeeld voor dat serif-lettertypen er minder rommelig en leesbaarder uitzien – dankzij meer ruimte rond de woorden. Evenzo zorgt de hogere resolutie ervoor dat de zwaardere of meer illustere letters er duidelijker uitzien.

Er zijn eigenlijk specifieke serif-lettertypefamilies waar ontwerpers van zijn gaan houden, waar we een uitgesproken voorkeur hebben opgemerkt voor “elegante” lettertypen. Voorbeelden hiervan zijn de bekende lettertypefamilies Georgia of Times (beide te vinden in Google Fonts). Minder bekende lettertypen zijn ook populair geworden, zoals Portrait of Noe Display.

Zoals we in het bovenstaande voorbeeld zien, gebruikt ferdu.be (die trouwens een winnaar was van de ELementor Showcase van augustus 2020), Noe Display, die zonder twijfel goed leesbaar en duidelijk is op de donkere achtergrond. Er is een overvloedige hoeveelheid ruimte rond de tekst, zodat elke letter duidelijk is gesneden en te onderscheiden.

Blog overgenomen van Elementor.com.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Snelle vraag? WhatsApp met ons