Dynamisch webdesign

Dynamisch webdesign

Dynamisch webdesign: een website kan goed in elkaar zitten, maar het oog wilt natuurlijk ook wat. Vandaag kijken we naar dynamische onderdelen van een website. Van inkomende animaties tot GIF-jes en video’s. Het is belangrijk om af en toe eens je eigen website te bekijken en te bedenken wat er anders/beter kan om tot meer interactie te komen. Dynamisch webdesign is daarvoor een goede oplossing.

Micro-animaties

Voorheen waren video’s de grootste trend in het ontwerpen van websites. Begrijp me niet verkeerd, video’s zijn nog steeds de meest boeiende vorm van inhoud, maar ze kunnen je website ook behoorlijk vertragen. Dus in 2021 en daarna zien we micro-animaties het voortouw nemen. Wat zijn dat? Nou, GIF’s zijn een goed voorbeeld. Micro-animaties verbeteren de gebruikerservaring en zetten websitebezoekers aan tot actie. Waar dynamisch webdesign al niet goed voor is.

Data visualisatie

Een groter percentage van de menselijke bevolking reageert beter op visuele inhoud dan woorden en cijfers. En hoewel de meesten van ons om statistische informatie geven, begrijpen we vaak niet wat het betekent als we het niet kunnen visualiseren. Gegevens zijn een grote aanwinst om in 2021 op uw website weer te geven, maar wat u zou laten opvallen, zijn gevisualiseerde gegevens. Laat deze extra opvallen door een staafdiagram of cijfer op te laten lopen zodra de bezoekers op de website voorbij scrollt.

Dark mode

Het begon met Twitter. Toen sprongen bijna alle sociale media op de trein van de donkere modus. Apple sloot zich aan bij een van de recente iOS-updates. We kunnen duidelijk zien dat het een webtrend is die door meer online bedrijven zou moeten worden opgenomen. Het is niet alleen cool en trendy: de donkere modus stelt gebruikers in staat zich minder te belasten en de druk te verminderen, wat kan leiden tot hoofdpijn of zichtproblemen op de lange termijn. Dynamisch webdesign zorgt dus ook voor gebruiksvriendelijkheid.

Blog van MB Consultancy.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Snelle vraag? WhatsApp met ons